WSJT-X  KÄYTTÖLIITYMÄ  KOKO RUUTU 02.11.2017 v.1

KOKORUUTU VESIPUTOUS VASEN OSA OIKEA OSA INFO JA SANOMAOSA AVATTAVA LOKIOTE ONGELMATILANTEITA
Ohjelman asetukset:
1. Ruutu jakautuu useaan osaan (käsitellään lähemmin myöhemmin)    2. Ylhäällä ”vesiputous” jossa näkyy signaalit bandilta 2,5Khz leveydeltä.    3. ja 4. Sen alla, kaksiosainen alue, jossa vasen osa näyttää bandita dekoodatut signaalit. Oikealla omalla taajuudella (noin) olevat signaalit.    5. Alhaalla Info ja sanomaosa jonka vasemmalla puolella näkyy erikseen avattava lokiote.       Raporttien teko.

Ohjeman voi ladata osoitteesta https://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/wsjtx.html  sivun alaosasta: Windows Version1.8.0-rc2:wsjtx-1.8.0-rc2-win32.exe

(runs on Win XP, Vista, Win 7, Win 8, Win10, both 32- and 64-bit).

WSJT-X ohjelma sisältää seuraavat lähetelajit:

FT8, JT4, JT9, JT9+JT65, QRA64, ISCAT, MSK144, WSPR, Echo ja FreqCal

FT8 on tämän hetken suosituin uutuus, joka soveltuu erinomaisesti heikoille, mutta suhteellisen tasaisille signaaleille, kuten VHF tropo- ja Es-keleille. Myös DX-workkimiseen HF:llä pienillä max perusluokan tehoilla. Hankala esim NAC-kilpatyöskentelyyn, jossa lokaattori pitää vaihtaa 6-merkkisenä.

JT65 oli alunperin VHF/UHF-EME-työskentelyyn kehitetty softa ja mode: JT65A 6m, JT65B 2m ja JT65C UHF ja upp. JT65-HF on sama lähete ja koodaus kuin JT65A, mutta EME-työskentelyn raportointi: OOO, RO, RRR ja 73 on käyttöliittymässä korvattu maanpäälliseen työskentelyyn paremmin sopivaan dB-raportointiin: esim -12, R+01, RRR, 73. JT65-HF signaalia voi kuunnella myös WSJT-ohjelman JT65A-modella (kuulee/kopittaa paremmin, kuin esim JT65-HF by HB9...).

ISCAT ja MSK144 ja WSJT-paketin FSK441 ja vanha JT6M mode on tarkoitettu Meteorscatter-työskentelyyn (JT6M 6m bandilla paras ja suosituin, FSK 4m ja 2m). ISCAT ja MSK144 vasta tulossa uusina.

WSPR on ns. majakkamode, jolla ei varsinaisesti workita, mutta asema lähettää 2min kerrallaan mW-luokan lähetettä esim joka 5. periodi ja kuuntelee muun ajan tai vaikka kokoajan muita lähetteitä ja raportoi kuulemansa asemat nettiin. Netistä voi seurata mihin saakka oma lähete on kuulunut.

ECHO on tarkoitettu omien kuuheijastusten, -kaikujen mittaamiseen ja testaamiseen.

Teksteistä kiitos OF3DP Hannulle21-
Workkimisapuna voi käyttää esimerkiksi clustereita.

Tässä kuvassa  dxmap josta löytyy sopivia filttereitä ja sekä kartta että listaus.

 Ohjelma löytyy osoitteesta:    

https://www.dxmaps.com/spots/mapg.php
tai sivulta http://oh3bhl.com/kansallispuistot/puistotyokalu/tyokalu.html
kohdasta 50mhz map

Hannu OH6HLH lähetti mielenkiintoisen karttalinkin
ohjelmalla voit katsoa missä kaikkialla signaalisi on kuultu.
https://pskreporter.info/pskmap.htmlYrityksen kotisivut