Prologi                                                                                                                              Wordpress
  
Aloitan tarinoinnin. Lisäilen hiljalleen ajatuksia, muistoja menneistä, turinaa olevista ja tulevista. Menetelmänä jutuissa FI-FO (först in – först out) eli uusimmat päällä.     Jos joku haluaa kommentoida niin: oh3bhl at gmail.com

Viimeisimmät alkavat tästä:

10.7.2019


Ompa kulunut aikaa siitä kun viimeksi tuli kirjoitettua mitään.


Kaikenlaista on puuhattu, Crikettiläisiä ja puistoja workittu ym.. nyt on mielessä Srallin leiri joka osaltani taitaa jäädä viimeiseksi. Tällaisen textin lähetin RAlehteen, Tuskin julkaistaan:


Kuulemiin Sral
23.05.1966 minut hyväksyttiin Suomen Radioamatööriliiton jäseneksi.
Silloin alkoi yhteistyö SRAL:in kanssa.

Maksettuani jäsenmaksut 40 vuotta sain OT vapautuksen, ja köyhä oli iloinen.
Sitten hallitus poisti OT vapauden ja myönsi jäsenmaksuun 50% alennuksen.
Sitä on nyt tullut maksettua aikansa että sai pysyä mukana, kiitos siitä.
Ihmisellä on peruskuluja joista ei pääse eroon, kuten asuminen, syöminen. Verot, sähkönsiirtomaksut j.n.e. Lista on lähes loputon.

Nyt on tullut aika että eläkeukon pitää leikata (Sipilän oppia noudattaen) menojaan, ja on jo leikattu monesta paikasta, esimerkiksi ei lehtiä jne.
Eihän se puoli jäsenmaksun summa ole suuri, mutta meikäukolle se edustaa lähes parinviikon sapuskoja, niinkuin eräs entinen pressa sanoi ”valitettavasti” niinpä.
Olen päättänyt jättää jäsenmaksuni maksamatta. Menetän äänioikeuteni, jäsenpalveluni?, olen jäsen kunnes minut erotetaan uskoakseni vuodenvaihteen tienoilla. Näinollen uskon että voin vielä osallistua kesäleirille,mikäli se minulle on mahdollista.

Syitä tähän päätökseen on toki monia mutta leikkuri oli lopullinen syy joka katkaisi kamelin selän.
Näin historia toistaa iseään.
Olin ennen amatööriaikaa erään työväen puolueosasto hommissa, työläispuolueet voittivat vaalit. Ensimmäinen työläishallituksen päätös oli että leivän hintaa korotetaan.
Siihen päättyi polittinen urani hi hi.
Toki amatööriurani ei pääty tähän vaan jatkan katkeraan loppuun asti bandilla,kotisivulla ja somessa ihan toisten kiusaksikin.
Kiitos kaikille että sain olla mukana monien antoisien vuosien ajan, toivotan liitolle parempaa tulevaisuutta ja kaikkea hyvää. Nyt on haikean luopumisenaika.
73 de OH3BHL ex OH2BHL ex XU7BHL

Tervetuloa vanhat ystäväni peijaisiin  2.5.2019


Nyt on sitten vappukin lusittu. Riehakkaasti istutettiin 7 Helsinki University rodontainta vappuna.


Tänää olikin koulupäivä ja uimassakin tuli käytyä meidän hienolla uimahallilla että Loiskis


Lintuja on kymmenittäin pihassa, varsinkin peippoja ja vihervarpusia. Illasta alkoi satamaan lunta ja klo 20 on enään 2 astetta lämmintä. Aamuksi luvassa pakkasta, hyi hyi.


29.4.2019


Meni sitten viikonvaihde mailla vierahilla, eli Ahvenamaalla asematunnuksen OH0V alla.


Mun hommana oli workkia FT8 modella, ja kylhää se sit lopulta onnistui kun confaukset saatiin ojennukseen.


noin 30 watin teholla mellastettiin, ihan hienosti qso kulki 320 qsoa, joista 50 japani 25 USAta. Varsinainen metakka syntyi 160 metrin laineilla, kun ruudussa näkyi 12 riviä niistä yksi oli oma lähetys ja 11 muuta punaisena kutsumassa meitä. Ihan kiva olla kukkona tunkiolla. Fone ja CW asemien lokit sitten erikseen.


Riginä oli Jukan TS590 operaattorit Kari ja Ra-Mi pomona Jukka.

24.4.2019


Tänään illalla esdessä lähtö Ahvenamaalle, päivä kuluu aseman pakkaamisessa  ja  tietsikan konfiguroinnissa.


Tarkoitus on  workkia  FT8 modella  lauantain 08:00  ja sunnuntain 09:00 välisenä aikana, kutsuna OH0V

Tietysti asema on äänessä kolmella radiolla 5 bandilla SSB, CW, FT8  ? modeilla


Ja tietenkin ensimmäinen kaputti tuli jo ennen lähtöä. ICOMI lopetti tehon lähetyksen, joten se ei päässyt mukaan, saas nähdä saadaanko FT8 signaalia lainkaan ilmoille. Yritetään kuitenkin sillä mitä on mukana.


24.4.2019

Aloitin päiväni 30 bandilla onkivavallani workkien uusia maitakin, m.m. VK Australia, WA USA, CO Cuba. KP4 PuertoRico, HC5 Eqador, 4X4 Israel .jne. sen sijaan IS0 jota kutsuin useaan kertaan ei minua kuullut taidan onkia vain kaukaa hi hi . Aurinko paistaa, linnut laulaa, kello on 04.58Z verannalla 20 dg celssiusta.

23.4.2019
Tuli sitten tänään metsästettyä Vari.. ei kun Yaris, nyt on ukolla au tomatiikkaa
22.4.2019
Vanha ukko on kuin vanha koirareki joka on seissyt säiden armoilla 75 vuotta sateessa ja tuulessa kesät talvet.
 

Niinkuin reki, niin ukkokin rapistuu oltuaan ajan saatossa 80 vuotta. On aika lopettaa tinailu ja  siirtyä yhä enemmän keveisiin konttorihommiin.
Jo pitkään on opastettu toisia vanhoja Tietokoneitten ja ohjelmien käyttöön.Sehän on kevyttä konttorihommaa, ja se homma jatkukoon.
Nyt sitten aattelin ryhtyä rupeemaan Pitämään ajatusten päiväkirjaa eli plokia, lokia tai muuta sellaista ihan vaan ajan kuluksi.