Back    Home   Puistot Prologi
 

Updated 05.09.2018

Prologi: Puistot.
Kaikkeen sitä tuleekin sekaannuttua, joukon syytä kaikki.
Joukko amatöörejä perusti Suomalaisen kansallispuistokisan, johon sekaannuin. Työskennellyistä Suomen Kansallipuistoista myönnetään myös awardi.  (säännöt )
Sittemmin selvisi että on myös samankaltainen kansainvälinen homma WFF44 järjestön organisoimana. Kansainvälisessä hommassa työskennellään luonnonsuojelualueita jotka on luetteloitu järjestön luetteloon, jotain seraavanlaista hauksi Googleen.  (www.dcia.it/iffa/index.php/.../5-worldwide-flora-fauna?...10...i5fln )
Toiminta bandeilla on hyvinkin aktiivista, puistoissa riittää kiertäjiä, ja riittää myös workkijoita. Ja on sopivasti haastetta, tällä hetkellä (syksy 2013) luettelossa lienee yli 10000 puistoa kaikkiallta maailmasta.
Maailman Flora ja Fauna (WFF)-ohjelma jatkoi vuonna 2012 uudella nimellä WWFF: maailmanlaajuinen Flora ja Fauna.
Puistoista työskentelevät asemat käyttävät QTH tunnuksena k.o. puiston WWFF luettelossa olevaa numeroa (esim. OHFF-000 ) ja lataavat yleensä lokinsa järjestelmän palvelimelle josta voi katsella ”mitä nyt onkaan tullut workittua”, siis yleisesti ottaen ei tarvita kortteja, eihän se toki kiellettyäkään ole. Järjestelmällä on pari eri joukkoa sekoittamassa soppaa, mikä on ikävämpi puoli. Lokisisältöjä voi seurailla parista kohteesta http://logsearch.wwff.co/index.php ja http://www.ew4dx.org/WFFsearch.html     (Tulokset poikkeavat toisistaan, mistä lie johtuu.  Tuon jälkimmäisen (WFF44) toiminta on luullakseni kuivumassa kokoon.)  2016.09. databasissa on yli 7 miljoonaa QSOa.

WWFF työskentelystä on myös saatavissa lukuisia awardeja.

Workkimisesta:
Yleisimmin suosittu taajuus on 14244 ja muillakin bandeilla 44 päätteiset, mutta erinomainen kikka on käyttää  hakusanaa  FF-  ohjelmassa joka osaa hakea info sarakkeesta. (telnet)
Tulevista Suomen puistojen operaatioista voi saada tietoa http://www.ippnet.fi/k.pentti/OH1UH_Tapahtumat_v4.html

Pikku apulaisesta saattaa olla apua:   Pikkuapulainen

Toivon että sivuillani olevat tiedot  auttavat puistoworkkijoita.  Rölli on hyvin hyvin kiitollinen palautteesta  oh3bhl at gmail.com                                                               
de Ra-Mi OH3BHL