Back    Home    DIGITAALISTA

Updated 24.09.2016

Alussa workittiin Digimodeja peräti mekaanisilla laitteilla "Siemens" ym sodan aikaiset keksinnöt, silloin kyseessä oli RTTY. Näin ja koin, vaikka itselläni ei ollut Siemensiä.

Muutamaa kymmentä vuotta myöhemmin kiinnostuin digitaalisesta workkimisesta. Kokeilin kaikenlaista kuvan ja tekstin lähetystä erilaisilla ohjelmilla. Aluksi systeeminä oli äänilinjat PCn ja radion välillä; ohjelmia useita mm. digipan. Konfigurointi melko yksinkertaista ja RTTY oli AFSKta (eli audio frequens shift keying ).

Sitten tuli uusi lokiohjelma N1MM
josta löytyi haastetta. Siitä löytyi osaaminen mm. Makito Morin kehittämän MMTTY-ohjelman hyödyntämiseen. Näin alkoi N1MM kausi. (muita moottoreita mm. fldigi etc.).

Mukavuudenhalu kasvoi, piti saada PC myös ohjaamaan radiota (ns. CAT). Piti ostaa kallis microham-laite ja myöhemmin toinenkin, niissäpä riittikin konfigurointihelvettiä, kun lisäksi laitteiden liitäntäkaapelit olivat kalliita ja heikkoja; aina oli joku lanka poikki. Ketjun N1MM - MMTTY
- USB device router - radio konfaaminen oli yhtä hel******. Näitä puuhailtiin JKR klubin porukalla. Lyötiin "viisaat" päämme seinään ja yhteen; lopputulos oli microhamit myyntiin,
USB device router roskiin ja omaa tuotantoa tilalle. AFSK on vaihtunut FSKsi.

Puuhaillessamme
yhdessä Juhan, OH9MM, kanssa  syntyi nyt käyttämäni systeemi IC-7600 radiolle,  N1MM+,  2 USB kaapelia, toinen on (CAT, DIGIMODET) ja toinen optoeristetty CW/RTTY(FSK) kaapeli FTDI FT-232L sirulla. 

Sittemmin kehitystyö sai käsitteen "JKR digipaketti".
Paketin sisältöön voit tutustua  TÄÄLLÄ